Fiets de mooiste routes

fietsroute-belslijntje

Enclaveroute

Fietsroute van 50 km, verkorting 40 km. Ruim 25 (!) keer fietst u de grens over tijdens de Enclaveroute. Deze vernieuwde fietslus laat je grenshoppen in het merkwaardigste dorp ter wereld. Lang bleek het onmogelijk om hier de grens duidelijk te bepalen. Pas in 1974 werd dit ‘gat in de grens’ gedicht. Sinds 1995 vormen de grenzen van de 30 enclaves de officiële rijksgrens. Naast de enclavepuzzel serveert de grensregio nog meer bijzonders: van de legendarische Dodendraad over het Bels Lijntje tot Wortel-Kolonie.

fietsroute-dodendraadroute

Dodendraadroute

De Dodendraadroute is een interactieve, recreatieve fietsroute van 38 km. Ze voert u via fietsknooppunten naar opmerkelijke plaatsen uit de WO1-geschiedenis en doorkruist zowel Belgisch als Nederlands grondgebied: Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Ravels, Merksplas en Hoogstraten. Vijftien thematische fotoborden langs het parcours informeren u over de WO I-thema’s. Elf ingesproken verhalen zijn met QR-codes bij de infoborden te beluisteren. Langs de route bevinden zich vier reconstructies. Tevens staan onderweg twee schildwachthuisjes opgesteld.

fietsroute-bevrijdingsroute

Bevrijdingsroute

Fiets terug in de tijd en volg het spoor van de bevrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog in Hoogstraten, Baarle, Merksplas en Rijkevorsel. Ontdek de plaatsen waar het allemaal gebeurde. De bevrijdingsroute is uitgerust met Liberation Routepunten: infoborden met pakkende oorlogsverhalen.

Bewonder de hoge toren van de Sint-Katharinakerk in Hoogstraten. In 1944 blies de Duitse bezetter deze kerktoren op. Trap daarna in het spoor van de Poolse bevrijders, die Merksplas en Baarle bevrijdden. Verwar ze niet met de Britse ‘Polar Bears’, over wie je alles te weten komt aan het monument in Rijkevorsel.

fietsroute-smokkelaarsroute

Smokkelaarsroute

De Smokkelaarsroute is een unieke fietstocht van 45 km, die je meeneemt langs het rijke smokkelverleden van de Kempense grensstreek nabij Poppel, Ravels en Baarle. Onderweg ontdek je deze prachtige groene streek én 11 grote smokkelklompen. Bij elke klomp er een boeiend stukje geschiedenis vertelt of een spannend smokkelverhaal.

fietsroute-fietsknooppunten

Fietsknooppunten systeem

U bepaalt zelf uw route en het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Via genummerde wit-groene borden kunt u van knooppunt naar knooppunt fietsen. De afstanden tussen de knooppunten staan op de kaart aangegeven. Op elk knooppunt kunt u een keuze maken in welke richting u uw fietsroute wenst te vervolgen.

fietsroute-Mountainbike

Mountainbike Clinic

Tijdens de Mountainbike Clinic wordt u dan ook eerst vertrouwd gemaakt met de vele verschillende technieken en uiteraard met de Mountainbike zelf. Wanneer u dit beheerst, gaat u onder professionele begeleiding een parcours afleggen in een mooi en groot bosrijk gebied.

Solex verhuur

Solex tocht

Maak een Solextour door het prachtige grensgebied nabij Breda.